5 Nisan 2010 Pazartesi

Çok fazla şey istemiyoruz. Biraz adalet ve SAYGI







Dün gece tribünde voleybolcu kızlarımız için açılan 'armanın gururu sarı melekler' pankartını sahayı göremediği gerekcesiyle çekiştiren seyircilere yukardan yapmamaları yönündeki uyarıya küfür ve aşağıdaki arkadaşlarımıza saldırarak cevap verilmesi üzerine istenmeyen olaylar yaşanmıştır.

olaylar emniyetin arkadaslarımızı gözaltına almasıyla daha da şiddetlenmiş ve tribünde tam bir direnme durumu yaşanmış gözaltı sayısının artmaması için uğraşılmıştır.

toplamda Vamos, Ck, Unifeb ve Gfb'den 14 kişi gözaltına alınmıştır.

Alınanlara çok ağır ve yapmadıkları suçlamalar getirilmiş ama emniyetin hazırladığı tutanak kabul edilmeyerek arkadaşlarımız tarafından imzalanmamıştır.

Dün gece tribün emekçileri saatlerini ve alınterlerini verdikleri ürüne sahip çıkmışlardır. Her setten sallandırılan Pankart karşısında benzer şımarık tavırlar görülmektedir. 2 sıra aşağı inerek maçın kalan 30 saniyesini seyretmek yerine pankartın düzgün açılmasını sağlamaya çalışan insanlara saldıran zihniyet tribünlerimizi bitiren zihniyettir. SamiYen'de, İnönü'de ve istanbul dışında heryer de takımı için varını yoğunu ortaya koyarak çalışan tribün emekçileri asil renklerimizin onurunu korumak için herkese kendini set ederken bizzat kendi seyircimizden böylesi bir şımarıklığın gelmesini kabul edememektedir. Çok değil daha 1 hafta önce Sami Yen'de yeri göğü inleten bu insanlar az da olsa saygıyı hakediyorlardır herhalde. Tribünde verilen emeğe saygı duymayanların kendilerine de saygı duyduğundan şüphe duyulmalıdır.

Gözaltına alınan arkadaşlarımızı herkesin gözü önünde darp ederek stad dışına taşımıyı çalışan ve sahada bayıltan ve de itfaiye çıkışında elleri kolları bağlı insanlara futursuzça saldırarak egolarına tatmin eden, bir arkadaşımızın burnunu kıran emniyet olayları yatıştırmak yerine daha da kızıştırmıştır. Tribünü zenginleştirmeye ve takımına olan karşılıksız sevgiyi haykırmaya gelen tribün emekçilerinin ne seyirciden ne de emniyetten böyle bir davranış görmeye hakları yoktur. Kimseye karşı saldırganlık içinde bulunmayan bu insanların kendilerine karşı bir saldırıda bulunulması kınanmalıdır.

ÇOK FAZLA ŞEY İSTEMİYORUZ
BİRAZ ADALET VE SAYGI

Son söz olarak da Vamos-CK-Unifebli ve onlara maratondan destek veren tüm taraftarlarımıza sonsuz teşekkürler. Dostluğun, arkadaşlığın, kardeşliğin değeri böyle günlerde açığa çıkıyor. Sevinçler değil acılar ve zorluklar paylaşıldıkca aradaki bağ güçleniyor. Tribün adına önemli ve geri adım atılmaması gereken bu anda tribünün değerlerini korumak için göğsünü siper edenlere sonsuz selamlar.

Olaylarda yaralanan, gözaltına alınan, darp edilen tüm renkdaşlarımıza da geçmiş olsun.



3 yorum:

  1. geçmiş olsun kardeşlere ellerine yüreklerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Herkese gecmis olsun. Sizin gibiler tribunde cogaldikca koku kuruyacak bu magandalarin. Direnise devam.

    YanıtlaSil
  3. o tribünler bizim ve bizim kalacak.....

    YanıtlaSil