24 Nisan 2010 Cumartesi

Fenerbahçe taraftarı yolunacak kaz mı?



Haftabaşı Kasımpaşa yönetimi resmi bilet fiyatlarını açıkladığında 'çüşş' demiştik. Fiyat 120 TL. Gerçi aynı çüşü sezonun ilk yarısında Galatasaray maçında da aynı biçimde açıkladıklarında da vermiştik ya, Beşiktaş maçında 50 TL'ye indirdiklerinde herhalde bize de bu tarifeyi uygularlar dedik ama yanılmışız. Aziz Yıldırım devreye girince bir formül bulundu ama o formül için de kritik dönemeçte söylenmeler başladı. Neyse olayın o boyutu bu yazının konusu değil. Yazı sezon başından beri bilet fiyatlarıyla ciddi bir boğuşma içinde olan Fenerbahçe taraftarı ile ilgili.

Sezona 100 TL'lik Denizli faciasıyla başlarken başımıza geleceklerin ufak bir sinyali de veriliyordu. Hemen ertesi hafta kendi sahamızda Denizli'yi aratan performans ile karşılaşınca tepkiler de ufak ufak yükselmeye başlanmıştı. Derbiler dışında rakiplerin yanına bile yaklaşamadığı 55 TL'lik dehşet çok uzun sürmedi allahtan. Bu sezon bilet fiyatları açısından Aziz Yıldırım yönetimini en uçlarda gördük hep. Söylendiğimiz, tepki verdiğimiz andan bilet fiyatlarını 22 TL'ye çektiği ana dek hep en uçta.

İşin ilginç yanı en pahalı maçlar olan derbilerde uyguladığı fiyat politikası ile rakiplere neredeyse açık ara fark attı. Fenerbahçe'nin içerde Galatasaray ile oynadığı maçın bileti 66 TL iken deplasmandaki fiyat 90 TL, Beşiktaş ile Kadıköyde oynanan maçın bileti 44 TL iken İnönü'de oynanan maçın fiyatı 75 TL idi. Bu ikilinin Samiyen'de oynanan maçın fiyatı 50 iken Beşiktaş tutarlılığını koruyarak 75 TL'de devam etmişti.

Fenerbahçeli bir taraftarın açıklanan resmi ve en düşük fiyatlar ile bir sezonu şu ana kadar (üstelik 2 maçı cezalı olmasına rağmen) 1322 TL'ye, Galatasaraylı bir taraftarın 1186 TL'ye, Beşiktaşlı bir taraftarın ise (1 maçı seyircisiz olarak) 1039 TL'ye gelmiştir. Ortalama rakamlar ile Fenerbahçeli bir taraftar maç başına yaklaşık 49 TL öderken Galatasaraylı bir taraftar 41 TL Beşiktaşlı bir taraftar da 37 TL ödemiştir. Rakamlar resmi açıklanan en düşük rakamlardır.

Genel fiyat politikası açısından Denizlisporun bu üç takıma da uyguladığı 100 TL pahalı ama ayrımsız bir fiyat olarak dikkatleri çekmektedir. Sivassporun 10-15-10 TL'lik biletleri de gözden kaçırmamak gerek. Diğer farklılıklar tabloda mevcut.

Bu sezon da Fenerbahçe taraftarı rakiplerinden fazla para harcayarak noktalamak üzere. Fenerbahçe ile oynayan büyük çoğunluk bu maçları fırsat olarak görüp vurabildiğini vurma yoluna gidiyor. Olan bizlere, Fenerbahçe taraftarına oluyor.

YETER ARTIK ÇEKİN ELİNİZİ CEBİMİZDEN.

5 yorum:

  1. Güzel araştırma olmuş. Tebrikler hocam

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık Haluk.

    YanıtlaSil
  3. ne yapmalıyız haluk..kombineye devam mı??

    YanıtlaSil
  4. Kombine çözüm degil.
    çözüm adil bilet fiyatlari olmali.
    deplasmanda kombineyi kim buluyor?

    YanıtlaSil
  5. hocam gerçekten çok güzel çalışma olmuş..eline sağlık....

    YanıtlaSil