30 Mayıs 2010 Pazar

Fenerbahçe taraftarı yolunacak kazmış...



Birkaç hafta önce, lig bitmeden bir derleme yapmıştım. Sezon bitince derleme de tamamlanmış oldu. Üç kulübün sezon boyunca uyguladığı ve uygulanan resmi bilet fiyatlarını alt alta yazıp topladık. Sonuç tahmin ettiğimiz gibi Fenerbahçe seyircisine giren koca bir kazık olarak belirdi. Resmi bilet fiyatları diyorum çünkü içinde Kasımpaşa'nın açıkladığı ama Fenerbahçe Kulübünün seyircisine farkı yansıtmadığı rakkamlar gibi olaylar da var. Fakat belirleyici olan resmi rakkamlar, yoksa pekçok insan Sami Yen'e para vermeden de girdi.

Sezon boyunca en ucuz yerden bilet alarak stadlara giren Fenerli seyirci toplamda 1450TL Galatasaraylı seyirci 204 TL eksik ile 1246 TL Beşiktaşlı seyirci de 411 TL eksikle 1039 TL ödediler. Üstelik Fenerli bir seyirci Galatasaraylıya göre 2 maç daha fazla eksik izleyerek.

Ortalama 1 biletin fiyatı Fenerli seyirciye 48.3 TL'ye gelirken Galatasaraylı seyirci 38.9 Beşiktaşlı seyirci ise 35.8 TL ödemiş oldular. Beşiktaşlı ile Galatasaraylı seyircinin ödedikleri ortalama bilet birbirine yakın iken Fenerbahçeli bir seyircinin ödediği fark oldukca fazla.

Diğer yandan uygulanan farklılıklar da dikkat çekici. Fenerbahçeli seyirci Kadıköyde oynanan Galatasaray maçına 66 TL, Beşiktaş maçına 44 TL'ye bilet alırken Samiyen'de 90 TL'ye, İnönü'ye ise 75 TL'ye bilet alabildi.

Diğer farklılıkları yukardaki tablodan görüp, karşılaştırabilirsiniz.

Fenerbahçelileri en çok yaralayan ise sezon başında Kulübün uyguladığı Bilet fiyatı politikasıydı ki yarım sezon fahiş fiyattan neredeyse boş tribünlere oynayan takım fiyatların aşağı çekilmesiyle tribünleri doldurabildi. Bu süreçte yaşanan protestolar çok kalabalık olmasa da oldukca etki yarattı denebilir. Umarım önümüzdeki sezon aynı uygulamalara maruz kalmayız da biz de rakiplerimiz kadar para harcarız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder